Singeldanser
3 år stor o liten (barn runt 3 år)
En vuxen och ett barn dansar tillsammans (OBS! Vid anmälan, ange barnets namn och personnummer). Här är danserna enkla och roliga och till musik som dom flesta känner till.
 
Showkids (barn från 4 år)
Här får barnen tillfälle att träna både disco och hiphop som är dom största dansstilarna. Barnen utvecklar motorik, musikalitet, minne och kreativitet. En mycket bred och grundläggande allmänbildning i dans för killar och tjejer.
 
Disco/Hiphop (barn från 6 år)
Här får barnen tillfälle att träna både disco och hiphop som är dom största dansstilarna. Barnen utvecklar motorik, musikalitet, minne och kreativitet. En mycket bred och grundläggande allmänbildning i dans för killar och tjejer.
 
Hiphop/Street
Populära kurser som ger dig trendiga stegkombinationer till ny och häftig musik. Street är samlingsnamn för flera dansstilar med hiphop som troligen den största och mest utspridda. I denna kurs ligger fokus på just hiphop med inslag från andra streetdanser.
 
Disco
Disco är en dansstil med influenser från många olika stilar. Dansstilen har sitt ursprung från 70-talet på diskotek, men har nu utvecklats till en dansstil med mycket starka armar, mycket vighet, pump och teknik och kan nu inte liknas vid 1970-talets discodans. Discodans är den populäraste tävlingsdansen i Sverige.
 
Feminin Vibe
Kommersiell, feminin dansstil som grundar sig i street, jazz och afro/ragga. På dessa klasser kommer vi att arbeta med uttryck, enklare klackteknik, rytmik och mycket dynamik.
 
Hiphop battle
Här tränar vi grundtekniken i de olika Battlestilarna Ragga, R&B, Popping, Dupstep, House, Old School och Newschool. Vi tränar också på improvisation inom de olika stilarna samt battleteknik. Den perfekta kursen för dig som vill fördjupa dina kunskaper inom de olika streetstilarna och battla på våra rikstävlingar.
 
Jumpstyle
En dansstil som är på ingång och som kommer från Frankrike, Belgien och Nederländerna. Musikstilen man dansar till är techno och hård house. Det är mycket ben och fotarbete och likt namnet, består dansen till stor del av hopp. En rolig dansstil som ger god kondition!
 
Jazz
Jazztekniken är grunden till de flesta koreografier i musikaler, filmer och musikvideor. I uppvärmningen arbetar vi med grundläggande jazzteknik för att skapa styrka och smidighet, följt av förflyttningsövningar och olika danskombinationer. Vi dansar till all form av musik.
 
Jazzbalett
Detta är en bra kurs för dig som vill ha grundläggande god dansteknik. Här lär vi oss ingen koreografi utan gör jazz och balett övningar.
 
Jazz/show
Vi jobbar med jazzteknik samt lär oss häftiga koreografier som är gjorda till senaste musikvideos. Danser är mycket scenanpassade. Vi jobbar med inlevelse, känslor och sceniskt uttryck. Exempel på musik: Lady Gaga, Rihanna, Brirney Spears mm.
 
Artistic ballroom
Om du tycker om att lyssna på Shakira, Ricky Martin, Jennifer Lopez, Inna mm, så är det kurs för dig. Här dansar vi latinjazz och även lär oss grunder i cha-cha, salsa, samba, merengue, jive. Du har även möjligheter att börja tävla (OBS! inget krav) i den nya tävlingsformen caribbean med dessa danser i både solo och duo.
 
Modern
Modern dans eller fridans är förknippad med golvkontakt och experiment med kropp, rum och musik. Till skillnad från den klassiska baletten, som är stram och hållen, och jazzdansen, som är rytmisk och showig, är modern dansen friare och mindre regelstyrd. Modern uppstod i slutet av 1800-talet i protest mot baletten, som har fasta regler och rörelsemönster.
 
Dansmix vuxna
Det är aldrig för sent att börja dansa! Dansmix är en dansklass för vuxna nybörjare där klassen anpassas efter deltagarnas nivå. Fokus ligger på att vi har riktigt roligt, får träning och lär oss nya danssteg till härlig musik. Dansklassen kommer att inspireras av många olika dansstilar såsom showdans och hiphop.
 
Pardanser
10-dans
Här ingår dom 5 latin och 5 standard danserna.
 
Bugg
Den mest populära pardansformen i Sverige. Går ut på att killen för tjejen i en mängd olika improviserade snurrkombinationer genom att byta handfattningar. Det enkla med buggen är att den dansas till fyrafjärdedelstakt och steg görs på varje takt, till skillnad från dom flesta andra danser. Bugg har rötter i swing/lindy hop.
 
Foxtrott
Tillsammans med bugg, den vanligaste utedansen. Skillnad mot buggen är att den har fast position (kille - tjej) och alla turer görs med paret som helhet (positionen ändras inte).
 
Latin brons klass
Vi lär oss cha-cha, jive, samba, rumba och merenque. Det är både par och singeldansare som tränar samtidigt.
 
Latin guld-star dansare
Erfarna tävlingsdansare som tränar på cha-cha, rumba, samba, paso och jive.
 
Salsa
Troligen den mest populära pardansformen i Världen. Har sitt ursprung i latinamerika och betyder blandning. I salsa blandas turer från dom flesta pardanser men till salsa musik.
 
Standard brons klass
Vi lär oss vals, quickstep, slow foxtrott och även lite tango. Det är både par och singeldansare som tränar samtidigt.
 
Standard guld-star dansare
Erfarna tävlingsdansare som tränar på vals, slow foxtrott, tango, viener vals och guickstep.
 
Swing/Lindy Hop
Turerna i i swing/lindy hop påminner om bugg, men till annan takt och musik.
 
Sällskapsdans
Här blandar vi bugg, foxtrott, vals, salsa mm. Kursen anpassas till deltagarnas önskemål.
 
Övrigt
Tävlingsdans
Vi har tävlingsdansare i street och disco (singeldanser) samt bugg, salsa, standard och latin (pardanser). Kontakta oss om du är intresserad av tävlingsdans.
 
Privatlektioner
Vals till bröllop eller bugg/foxtrott till personalfesten? Hos oss kan du få privatlektioner i dom flesta dansstilar. Kontakta oss för mer info och tidsbokning.
 
Ackes Dansskola